streda 4. decembra 2013

Sťažovanie zo stresu

V poslednej dobe som fakt dosť v strese a je za tým mnoho vecí. V prvom rade riešim financie, pretože nech robím čokoľvek, akosi mi tie eurá stále chýbajú. Snažím sa v práci robiť nadčasy, brať smeny za kolegyne a keď už si myslím, že sa z toho dostanem, vždy sa objaví niečo, čo nečakám - choroba, pre ktorú musím zostať pár dní doma, výdavky na lieky, bolesť zuba, náklady na spotrebovanú kozmetiku, zimné topánky alebo hocičo iné... A o mesiac budem platiť semester do školy. 360 eur a ja zatiaľ nemám odložený ani cent :( Neviem, ako to v januári polátam, no pravdepodobne si požičiam aspoň stovku od mamy. Alebo neviem. Každopádne by som potrebovala riadnu finančnú injekciu. Asi ako každý v dnešnej dobe. A preto posielam takmer denne smsky do Expresu a snažím sa vyhrať tú tisícku, no čo čert nechcel, šťastie ma obchádza a vysmieva sa mi vysokými účtami za telefón. 
So smenami naviac súvisí nedostatok akéhokoľvek času, ktorý môžem stráviť inde než v práci. Doma už ani neupratujem, moja izba vyzerá ako po náletoch bombardérov a to ja neznášam neporiadok! Nemám čas ani na seba, ani na to zájsť ku kaderníčke či si konečne nalakovať nechty, pretože aj to obyčajné schnutie laku vyžaduje čas, ktorý si nemôžem dovoliť tomu venovať. Nehovoriac o tom, že najbližšie dva víkendy mám v škole hneď tri skúšky. Túto nedeľu jednu, nasledujúcu rovno dve. Neviem ako to zvládnem, neviem kedy si pripravím materiály na učenie a kedy sa do nich vôbec pozriem, pretože môj denný harmonogram je nasledovný: vstanem, zalejem si kávu, osprchujem sa, nastajlujem, v rýchlosti do seba niečo napráskam, aby som neumrela od hladu, popri obliekaní bundy vypijem kávu a rýchlo ešte umyjem po sebe riad a bežím do práce, kde som až do noci. V noci som tak unavená, že už sa mi nechce ani spať, preto sa flákam na Facebooku a sledujem online seriály, kým okolo druhej nezaspávam pri čítaní tituliek. A tak stále dookola už dosť dní vkuse, pretože mi v práci odišla kolegyňa a beriem jej smeny. Na jednej strane som rada kvôli väčšej výplate, ktorá ma čaká v januári a ktorá mi pomôže lepšie zniesť to platenie semestra, no na druhej strane mám stres kvôli skúškam, kvôli tomu, že nemám absolútne čas na rodinu, priateľa a už vôbec nie na väčšiu údržbu samej seba. Štve ma, že už nemám čas na fitko, že jem pred spaním, keď prídem unavená a vyhladovaná z práce, že som neustále prechladnutá, pretože v práci je zima ako v ruskom porne a ani tri vrstvy oblečenia mi nepomáhajú, keď tam mám byť milión hodín denne. Štve ma, že mám stres v práci, lebo niektorí ľudia, keď sa v krčme opijú, sú agresívni alebo prídu sfetovaní, robia bordel, rozbíjajú všetko naokolo, napádajú ostatných ľud a musím volať políciu. Proste adrenalín. Štve ma, že mi odchádza mobil a aj pri najjemnejšom buchnutí či položení na stôl sa hneď vypne. Štve ma, že už takmer dva mesiace som sa nepohla s bakalárkou a nemám v nej takmer nič napísané. Štve ma, keď varím pre priateľa a niečo sa mi nevydarí. Štve ma, že už tretí deň nie som schopná opilníkovať si zlomený necht, že neviem kedy nakúpim vianočné darčeky, že vôbec nemám nachystané mikulášske balíčky pre mamu, brata a priateľa, aj keď je už 4-tého! Štve ma, že neviemäčo si oblečiem do školy na skúšku, keďže , sukne a opätky som vymenila za botasky a dve do riflí zakasané tričká a na nich mikinu alebo čo najhrubší sveter čo doma nájdem. Štve ma, že keď si ľahnem do postele v hrubom pyžame a ponožkách, klepe ma od zimy, pretože som tak premrznutá.
Potrebujem niečo. Potrebujem zmenu od spôsobu života, aký vediem posledné štyri mesiace. Potrebujem už zaplatiť ten blbý posledný semester, aby som mala pokoj a finančne sa začala realizovať aj niekde inde. Aby som si začala šetriť na dovolenku, nový mobil alebo niečo... a nemusela sa stresovať tým, kde zoženiem peniaze na najbližšie platenie školy. Nebaví ma takto sa pretĺkať z výplaty do výplaty, každé blbé euro v rukách obracať trikrát a premýšľať, či si kúpiť ten krásny sveter, čo sa mi tak páči alebo si ho odpustiť, pretože o týždeň príde faktúra za telefón. Fakt ma to nebaví!!! Nič z toho!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára