streda 11. februára 2015

Filmy, ktoré stoja za to

V dnešnom článku mám pre vás tipy na filmy, ktoré by ste si mali určite pozrieť, pokiaľ ste tak ako ja fanúšikmi netradičných, neobkukaných príbehov a dejov, ktoré vo vás niečo zanechajú. Nemám v láske otrepané filmy s otrepanými zápletkami, ale niečo, čo je iné... takže som pre všetkých pripravila zoznam tých novších filmov, ktoré rozhodne stoja za vašu pozornosť. 

THEORY OF EVERYTHING - Životopisný príbeh Stephena Hawkinga, génia, ktorý sám nedokáže takmer nič, dokonca ani rozprávať. Výborná produkcia a výborné scény. Film, ktorý mi v poslednej dobe učaroval asi najviac. Humorný, aj keď niekedy trpký a vyvolávajúci ľútosť.

BELLA AND SEBASTIAN - Príbeh odohrávajúci sa v období 2. svetovej vojny o kamarátstve chlapca vyrastajúceho bez rodičov, u svojho mierne alkoholického dedka a veľkého bieleho psa, ktorého chce jeho dedo zastreliť, pretože údajne zabíja ovce, zasadený do prostredia nádherných francúzskych hôr. Niet čo dodať, to musíte vidieť!

THE FAULT IN OUR STARS - Priznávam, veľkú časť filmu som preplakala. Ale kto by nie, keď je o láske a priateľstve dvoch mladých ľudí, ktorí tak veľmi chcú žiť a spoznávať, čo im ešte život ponúka, no obaja zomierajú na zákernú rakovinu.

BEGIN AGAIN - Príjemná oddychovka s Keirou Knightley, nenáročná na dej, no predsa je niečím zvláštna. Tento film odporúčam po náročnom dni ako psychohygienu s lahodným soundtrackom.

12 YEARS A SLAVE - 12 rokov otrokom je film o tom, aký vedeli byť ľudia v našich dejinách krutí. Je o odtrhnutí od rodiny, o chudobe, ťažkej práci, otroctve, týraní, utrpení. Priznávam, pri niektorých pasážach som si musela zakryť oči a niektoré som opäť preplakala. Stojí však za to, ak stojíte o skutočný príbeh černošského otroctva.

HACHIKO - Opäť film so zvieracou tématikou, opäť podľa skutočnej udalosti. V hlavnej úlohe skvelý Richard Gere v úlohe profesora cestujúceho každý deň za prácou a pes Hachiko, ktorý je viac než priateľom a svojo pána chodí denne vyprevádzať i čakávať k vlaku. Až raz sa pán nevráti... Pozrite si a garantujem vám, že na konci vaše oko nezostane suché.

BILLY ELLIOT - Príbeh 11-ročného chlapca, ktorého otec príhlásil na krúžok boxu, avšak jeho to viac tiahne k baletu. Spočiatku svoju vášeň tají, neskôr však pravda vyjde najavo a musí čeliť rozhnevanému a sklamanému otcovi, ktorý nechce zo svojho syna primabalerínu.

DALLAS BUYERS CLUB - Príbeh muža, ktorému lekári diagnostikovali AIDS a on sa spolu s ďalšími nakazenými snaží prežiť pomocou alternatívnych spôsobov liečby, i keď protizákonne, pretože dováža a predáva nelegálne lieky. Opäť napísal sám život...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára